En avslutad månad förblir fullt läsbar. Endast skrivåtgärder spärras.
Förutsättningar
Månadens timmar har kontrollerats och godkänts
Lön och fakturor har skapats
Behörighet att avsluta, vilket standardrollen Bemanningsplanerare inte har
Avsluta och öppna igen
Under Inställningar, Perioder, visas de senaste 13 månaderna med åtgärderna ”Avsluta” och ”Öppna igen”. Den tyska kalendermånaden för respektive affärsdatum är avgörande.
Den aktuella månaden får avslutas, men inte en framtida månad. För att öppna igen krävs en motivering på minst 10 tecken. Båda händelserna sparas permanent i protokollet.
Före avslutet visar systemet vad som fortfarande är öppet.
Detta omfattar spärren
Spärren gäller alla skrivåtgärder som berör månaden. Bland annat påverkas:
Incheckning, utcheckning och sjukanmälan
Godkännande av övertid och tid utan täckning, tidskorrigering, avstämning och återkallelse av den
Skapa, ändra, radera och publicera arbetspass samt tilldelningar och erbjudanden
Skapa, ändra och godkänna uppdrag, offerter och fakturor
Delegeringar till underleverantörer, där måste båda företagen vara öppna
Alla läsvägar påverkas inte. Timrapport, löneförhandsgranskning, samtliga exporter och controlling fungerar oförändrat för avslutade månader.